Eksport til kalender med iCal format

Hva eksporteres?

Eksporten tar med vaktinformasjon (vaktkode, tidsrom, beskrivelse, avdeling), for en periode som starter en uke tilbake i tid fra dagens dato og så langt det ligger informasjon om vakter framover i tid.

NB! Du vil kun få med vakter (ikke oppgaver) i den nye eksportrutinen.

Fremgangsmetode:

For å eksportere kalenderen din går du til oppsettet på Min Kalender og trykker på «Eksporter»-knappen nederst i oppsettsmenyen:

Når du har trykket på knappen, vil det variere fra nettleser til nettleser hvordan du ser filen som eksporteres.

I nettleseren kan du velge hvor du vil lagre filen. Når du har lagret filen, må du åpne filen/importere filen til kalenderklienten din (for eksempel i Lotus Notes, outlook eller Google Calendar) for å få vist informasjonen.

For informasjon om import til ulike kalendere må du lese dokumentasjonen som følger med aktuell kalender.

Ingen automatisk oppdatering:

Vaktene som blir eksportert er de vaktene du har på det tidpunkt eksportfilen produseres og blir ikke automatisk oppdatert. Det betyr at når det gjøres endringer i Gat, må du lagre en ny .ics fil for at kalenderen din skal vise riktig informasjon. Så må du gå til kalenderklienten din og manuelt slette den importerte kalenderen. Deretter må du importere den nye ics-filen. (Med Exchange integrasjonen vil alle endringer av vakter / oppgaver synkroniseres automatisk med kalenderen din)

NB! Det er forskjeller mellom kalenderklienter (Lotus Notes, Outlook, Google Calendar) hvordan de håndterer import av ics-filer, men en god regel er å ha vaktene i en egen kalender, slik at du lett kan fjerne dem før en ny import.